Hogyan érdemes programot választani?

Gyakori és csakugyan fontos kérdés ez a partnerek részéről.  Tapasztalataink szerint számos izgalmas szempontra érdemes odafigyelni ehhez.

A.)   Először is célszerű tisztáznunk, hogy MIÉRT merült fel egyáltalán az a gondolat, hogy programra van szükségünk? Meg tudjuk-e fogalmazni azokat a szervezeti TÜNETEKET és PROBLÉMÁKAT, amik miatt úgy érezzük/gondoljuk, hogy feltétlenül program(ok)ra van szükség?

B.)   Másodszor tisztázandó, hogy adott problémát vagy kihívást – nemcsak gazdasági és/vagy a bizalmas jellege miatt – mennyire célszerű vagy lehetséges HÁZON BELÜLI KIVITELEZÉSSEL megoldani vagy elérni?

C.)   Harmadszor következetesen képviselni a külső együttműködő partnerek kiválasztásánál a versenyeztetést: Több szem többet lát! Legyen több nézőpontból rálátásunk a megoldási folyamatra és igazi választási lehetőségünk (nemcsak a befektetés mértékére vonatkozóan).

D.)   Végül és nem utolsósorban egy Murphy-szerű gondolat tőlünk: egy remekül kiválasztott program, megfelelő előkészítéssel, minőségi megvalósítással és gondos utánkövetéssel is sokkal gyengébb végeredményt jelent, ha a KÜLSŐ  MEGVALÓSÍTÓ/KÖZREMŰKÖDŐ PARTNER (pl. tréner, stb.) nincs a helyzet magaslatán…vagyis egyre többször a sikeres továbblépés érdekében elsősorban nem a megfelelő programot, hanem a profi kivitelezőt (pl. konzulenst/trénert) szükséges megtalálnunk J